omstilling

gjør ting riktig

fokus på
omstilling

Oppsigelser er tøft og skaper alltid sterke reaksjoner – uansett hva årsakene til nedbemanningen er. Forandringer, omstillinger og nedbemanninger er til tider unngåelig.

Fra nedbemanningen blir kunngjort til den er gjennomført, er det vanlig med dårligere produktivitet og kaotiske tilstander for dine ansatte og dermed for bedriften.
Heldigvis finnes det medisin: God planlegging og en konkret plan for nedbemanningsprosessen, kan motvirke fallet i produktivitet og de negative økonomiske konsekvensene. I tillegg vil en god handlingsplan omstillingsprosessen, kan vi sørge for at ledelsen og HR behandler de ansatte med den respekt og verdighet de fortjener. Slik at ledelsen opprettholder sin troverdighet og tillit.

En vellykket omstillingsprosess kjennetegnes ved at bedriften har tilrettelagt nødvendig støtte for de berørte. Samtidig som ledelsen og organisasjonen underveis har klart å opprettholde konsentrasjonen om de daglige arbeidsoppgavene. For å gjøre alt riktig, kreves det ofte fagkompetanse og folk utenfra.