Kompetansekortene SK6®+

Kompetansekortene SK6®+

Kompetansekortene SK6®+ et teoretisk- og praktisk opplæringstilbud for å få formell kompetanse til å komme i jobb, styrke deg som er i jobb eller som et første steg mot fagbrev.

Helsekortet er det første i rekken av kompetansekortene til Skagen Kompetanse og det er utviklet av Tina og Øyvind. Deres faglige bakgrunn er sykepleier og fysioterapeut, og de har begge lang erfaring med undervisning og opplæring. Tina underviser også i Helse- og oppvekstfag og kjenner feltet godt.

Vi i Skagen Kompetanse har jobbet tett mot arbeidsmarkedet i mange år og har god erfaring med hvilke behov som etterspørres. Kompetansekortene er utviklet i samspill med både arbeidsgivere og faglærere innen helse og oppvekst og gir et faglig løft både mot de som er ufaglærte i arbeidslivet og de som står utenfor og ønsker å delta. Kompetansekortene SK6®+ er utarbeidet med utgangspunkt i kompetansemålene i læreplanene LK06 og kan da være et første steg på vei til fagbrev for de som ønsker det.

Vårt siste kurs var for ansatte på Nygård Sykehjem i Sandefjord kommune. Siste kursdag ble det delt ut kursbevis og kompetansekort. For å få dette må deltakerne ta en test, som vurderes til bestått/ikke bestått. Det settes også et krav til 90 prosent oppmøte for å få kursbevis.
Vi ønsker også deltakernes tilbakemelding og deler innspillene fra Charlotte og Dagmar.

Charlotte er 26 år og ufaglært da hun valgte å hoppe av et fagbrevløp tidligere. Hun har jobbet i faget i etterkant og ønsker nå å bli helsefagar
beider.

«Dette kurset har gitt meg ny giv til å komme ut i arbeid. Gitt meg mye bedre selvtillit og kompetanse innen faget. Jeg får lyst til å ta med denne erfaringen inn i en jobb. Jeg har lært masse nyttig og hatt gode refleksjoner sammen med kursleder og de andre som går her. Jeg anbefaler alle som vil jobbe innen helse dette kurset. Jeg er kommet på god vei ut i jobb takket være helsekortkurset. Tusen takk :)»

Dagmar er 56 år og ønsker å jobbe i helsesektoren. Hun har jobbet aktivt i 2 år med å få jobb i helsesektoren, uten å få napp.

«…….så fikk jeg høre om Helsekortet på Skagen Kompetanse. Kom inn på kurset og har fått selvtilliten og motet tilbake. Nå ser jeg muligheten til å ha en større sjanse. Dette kurset anbefaler jeg på det sterkeste».