Ønsker du fagbrev, men er usikker på om hvordan å oppnå fagbrevet? Dersom du ikke har relevant utdanning eller generell studiekompetanse fra videregående skole, er veien til fagbrev likevel innen rekkevidde.
Mange har jobbet i mange år innen sitt yrke og har god realkompetanse som et viktig kort i ermet for å kunne oppnå fagbrev. Realkompetanse betyr at du har jobberfaring fra et eller flere yrker.
Utdanningsetaten i ditt fylke eller et opplæringskontor kan hjelpe deg med å vurdere om du har nok realkompetanse til å kunne være i posisjon til å ta fagbrev. Du må kunne dokumentere arbeidserfaring for å få denne vurderingen.
For eksempel må du kunne dokumentere inntil 8700 timer innen helse for å kunne ta fagprøve som helsefagarbeider. Andre typer arbeidserfaring kan også godkjennes, dersom de har en viss relevans. Dette er det opplæringskontoret som avgjør etter visse kriterier.
For å få godkjent fagbrev, må en først ta den relevante teorien for faget, deretter en praktisk fagprøve.
Får å kunne gå opp til den praktiske fagprøven, må en først gjennom den teoretiske delen. Her kan en delta på kurs basert på klasseromsundervisning eller e-læringskurs, alt etter hva som passer for deg og din situasjon. Vi i Skagen kompetanse tilbyr begge deler. Noen lærer godt på egen hånd, mens andre ønsker å være i tett dialog med lærer. Også e-læringskursene kan tilby kontakt med lærer, blant annet gjennom digitale klasserom en gang i uken. Våre e-læringskurs inneholder både quizer og oppgaver som sørger for at en får god progresjon og tilbakemeldinger fra lærer underveis.
Å ta fagbrev kan være et viktig element for å komme i posisjon til drømmejobben eller for å kunne få bedre lønnsbetingelser i den jobben du allerede har. En god investering i egen jobbfremtid.
Sjekk gjerne vår kursoversikt for å få mer informasjon om både klasseromskurs og e-læringskurs.