Målrettet jobbing med bransjenorsk har gitt resultater

Skagen kompetanse har gjennomført kurs i bransjenorsk helse for ansatte ved Andebu bo- og behandlingssenter. Vi har jobbet med arbeidsrettet norsk en gang i uka på deres arbeidssted over en periode på 9 måneder. Mange av deltakerne har helsefaglig bakgrunn fra sine hjemland og alle så et behov for å lære mer norsk.  

Gjennom kurset har deltakerne øvd på å skrive riktig ved vaktskifterapporter, delta aktivt på møter og i faglige diskusjoner, muntlig kommunikasjon under stell, lese og svare på e-poster og mye mer. Deltakerne har vært engasjerte, nysgjerrige på språket og hvordan de kan formulere seg i ulike situasjoner. De har vært veldig positive. På kurset har de fått et «trygt rom» hvor de kan være seg selv, spørre om alt, gjøre feil, prøve ut språket og lære norsk sammen. Alle deltakerne har blitt tryggere i språket, utvidet sitt ordforråd, og de har hevet sitt språknivå muntlig og skriftlig. De har også blitt bedre kjent med hverandre på tvers av avdelinger på senteret. Noen har også lært nok norsk til at de ønsker å ta fagbrev. Det er stas!

Vi i Skagen kompetanse fikk mange gode tilbakemeldinger på sluttevalueringen. Deltakerne anser kurset som veldig nyttig. De har fått god kontakt med læreren, og noen sier at de føler seg både sett, hørt og forstått på kurset. En deltaker skriver at det er mange ting hun kan gjøre bedre på jobb, nå etter kurset.

Ønsker du vite mer om våre kurs innen bransjenorsk?

Vi skreddersyr gjerne opplegg for din organisasjon og deres behov. Våre kurs kan også finansieres gjennom Kompetanse Norge, ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *