Suksess med kurs i bransjenorsk helse

I mars 2022 startet Skagen kompetanse opp med kurs i bransjenorsk helse for ansatte ved Andebu bo- og behandlingssenter. Vi jobbet med arbeidsrettet norsk en gang i uka på deres arbeidssted. Mange av deltakerne hadde helsefaglig bakgrunn fra sine land og alle så et behov for å lære mer norsk.   

Rasa Bartasiuniene er avdelingsleder på avdeling Blåveis ved Andebu BBS, og er svært fornøyd med resultatene fra kurset og hvilken effekt det har hatt på hennes ansatte. Hun forteller at kurset i helsenorsk “har gitt kjempegode resultater både skriftlig og muntlig. Det er veldig synlig forbedring på rapporter, og ansatte har mye mer kunnskap på hvordan å utrykke og forklare ting til hverandre på en riktig måte. Derfor var det forbedret kommunikasjon på avdelingen mellom ansatte og pasientene, i tillegg til økt selvtillit for ansatte. De føler seg enda mer integrert i arbeidslivet”. 

Rasa Bartasiuniene Bransjenorsk helse

“Det er avtalt med Skagen kompetanse at ansatte skal fortsette med kurs videre, så jeg håper å samarbeide videre med dere. Vi har fått bekreftelse at vi kan gå videre med kurset til ansatte, både fordi de ønsker selv, og fordi jeg som leder ønsker at de skal forbedre norskspråk kunnskapene sine”, forteller Rasa videre.  

Rasa oppsummerer evalueringen med at de “ansatte fikk mer motivasjon når de fikk kursbevis med oppnådde resultater og språknivå. Alle ansatte ønsker å gå videre på kurs, slik at de skal lære enda mer. I samarbeid med dere på Skagen kompetanse, fikk alle ansatte som ikke hadde utdanning i helse en mulighet til å studere som helsefagarbeidere, og det er flere som allerede har fått fagbrev. Noen av de samler timer for å få fagbrev, så jeg er ubeskrivelig fornøyd at vi har fått kompetanse på avdelingen. Det er helt selvfølgelig at ansatte er enda mer engasjerte i jobben de gjør, og motiverte for å få vite mer. De er nysgjerrige, hjelper hverandre, deler kunnskap med hverandre, og tar enda mer ansvar”.

Rasa avslutter med at hun som leder har opplevd veldig god kommunikasjon med Skagen kompetanse og er svært fornøyd med alle kursene som både ledergruppen og de ansatte gikk gjennom. Hun og ledergruppen har hatt eget kurs innen ledelse og medarbeiderskap. Hun anbefaler kurset i bransjenorsk og ledelse til alle arbeidsteder som har ansatte med utenlandsk bakgrunn. 

Ønsker du å vite med om våre kurs innen bransjenorsk, helsefag eller våre ledelsesprogram

Ta kontakt med oss via våre hjemmesider eller direkte til en av våre ansatte. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 Responses

    1. Så hyggelig å høre, Aurelija! Anka skryter veldig av gjengen på Andebu også 🙂
      Veldig koselig med tilbakemelding, det setter vi pris på!
      Mvh, Linda, Skagen Kompetanse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *