Bli kjent med regnskap og Tripletex

Vi har nå “freshet” opp regnskapskurset vårt og gått over til Tripletex som økonomisystem i opplæringen. Dette økonomisystemet har vokst stort i det siste og har nå 300.000 brukere.

Vårt e-læringskurs i regnskap tar deg gjennom en teoretisk gjennomgang, slik at du har den grunnleggende forståelse for hvordan regnskap fungerer. Så setter vi i gang i Tripletex og benytter det vi har lært, med gjennomgang av kontoplan, jobbe med kunder og leverandører, merverdiavgift, avskrivninger og masse annet gøy som hører regnskapet til!

Les mer om dette kurset her.

Hvorfor føre regnskap?

Det er flere grunner til å føre regnskap, både for virksomheter og privatpersoner. Her er noen av de viktigste grunnene:

  1. Oversikt over økonomien: Ved å føre regnskap får man en god oversikt over økonomien sin, både når det gjelder inntekter og utgifter. Dette gjør det lettere å planlegge og ta beslutninger basert på faktiske tall.
  2. Lovpålagt: For mange virksomheter er det lovpålagt å føre regnskap og levere årsregnskap til myndighetene. Dette gjelder særlig for aksjeselskaper, men også enkeltpersonforetak og andre selskapsformer må følge visse regnskapsregler.
  3. Skatt: Regnskapet danner grunnlaget for skatteberegningen, både for virksomheter og privatpersoner. Det er derfor viktig å ha riktig og nøyaktig informasjon i regnskapet.
  4. Kostnadsstyring: Ved å føre regnskap kan man enklere identifisere kostnader som kan reduseres eller fjernes helt. Dette kan bidra til å forbedre lønnsomheten og redusere kostnadene.
  5. Økt kredibilitet: En virksomhet som fører ordentlig regnskap anses ofte som mer troverdig og seriøs av kunder, leverandører og finansinstitusjoner.
  6. Analyse og rapportering: Regnskapet kan brukes til å analysere og rapportere økonomisk ytelse, og gi grunnlag for beslutninger om investeringer, finansiering og andre strategiske avgjørelser.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *