Nytt norskkurs i Færder kommune

I midten av oktober startet vi opp et nytt norskkurs her på Skagen Kompetanse. Ni renholdere fra Færder kommune kommer til oss for å lære mer norsk og forberede seg til statsborgerskapsprøven.  

I tillegg til å bli flinkere lesere, skrivere og samtalepartnere, er det noen som ønsker permanent oppholdstillatelse eller norsk statsborgerskap, og da må de ha papirene i orden. Fra 1. januar 2020 har det blitt tillatt med doble statsborgerskap i Norge, så det kan føre til at flere ønsker det norske passet. Strengere språkkrav i muntlig norsk for å få statsborgerskap, kan også være rett rundt hjørnet.  

“Som lærer ønsker jeg å heve deltakernes kompetanse, slik at de mestrer arbeids- og samfunnsliv i Norge best mulig og kan trives her”, sier kursholder Anka Sørhaug, og fortsetter: “At deltakerne kan bruke kunnskapen og ferdighetene de lærer i jobben og for å få de formelle tingene med tanke på oppholdstillatelse og statsborgerskap i orden, tror jeg gjør at både arbeidsgiveren og deltakerne ser på kurset som en vinn-vinn-situasjon. Vi har det i hvert fall veldig hyggelig sammen”.     

Færder kommune har i denne sammenheng gjort seg god nytte av Kompetanse Pluss-midler, som forbedrer sine ansattes norskkunnskaper, samtidig som de bidrar til at deres ansatte har et bedre utgangspunkt for å kunne imøtegå de kravene som stilles for å kunne bestå prøven for å få å norsk statsborgerskap. I en kommune der det jobber mange fra forskjellige nasjonaliteter, er dette en fin motivasjon for de ansatte. 

Ønsker du å høre mer om våre tilpassede kurs, kontakt oss gjerne .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *