Et godt faglig grunnlag for å lykkes som helsefagarbeider.

Cato E. Hansen har tidligere jobbet i trelastindustrien, har fagbrev som trelastarbeider og jobbet med produksjon av materialer i 15 år. Han måtte omskolere seg grunnet helse og startet derfor på kurs som helsefagarbeider med faglærer Tina Ramøy Åkvik fra Skagen kompetanse. «Jeg hadde allerede startet å jobbe i boliger for psykisk utviklingshemmede i Færder kommune og fikk snusen i dette kurset som var et intensivkurs, kontra å bruke 3 år som er vanlig videregående skole. Jeg hadde et ønske om å ta fagbrev og jobbe med mennesker fremover», forteller han.

Året på skolebenken har vært utfordrende, det var noen år siden sist. «Det har vært et tøft løp vi har vært gjennom, en måtte lage rutiner for dagene på skolen og dagene på jobb, jeg har måttet jobbe mye med skolearbeid for å komme gjennom alt. Det ble jobbing med skole hver eneste dag. Motivasjonen var på plass, så det gikk greit, men det var mye å skulle gå gjennom! Å sjonglere familieliv, jobb og skole er krevende, men vi kom gjennom det!», forteller en fornøyd Cato.

Cato Hansen

«Vi skylder mye til Tina», forteller han videre. «Ingen tvil at hadde det ikke vært for Tina, så hadde vi aldri kommet igjennom det på den gode måten vi har! Hun var alltid godt forberedt og motiverende, blid som en sol og enormt faglig dyktig! Mange knagger å henge eksemplene på hele tiden og jeg føler at Tina er hele årsaken til at jeg kom så godt gjennom det som jeg gjorde! Trond på K2 Utdanning har også tilrettelagt godt for oss hele veien, men Tinas faglige dyktighet er enormt stor! Hun var så genuint interessert i at vi skulle lykkes, helt rå! Christine, også fra Skagen kompetanse, fulgte meg opp i praksis. Hun var også veldig flink til å følge opp, kunne kontakte henne når som helst», skryter Cato uhemmet!

Cato kjenner på at han nå har mye mer faglig kompetanse i alle fag. Et godt grunnlag for å jobbe videre, eventuelt gå mer skole om det skulle være aktuelt. «Grunnlaget er der for at jeg skal kunne lykkes i arbeidslivet fremover. Mange nye, gode venner har jeg fått og gode erfaringer innen faget. Jeg er mye mer kompetent enn for ett år siden og motivasjonen har blitt enda bedre til å kunne bidra mer inn i jobben, mer faglighet å komme med – udelt positivt», oppsummerer han.

Cato har også jobbet underveis under studiet og vært så heldig å ha fått jobb videre på Signo på Andebu, et bo- og tjenestetilbud til døve, hørselshemmede, døvblinde og andre som har behov for tilrettelagte tiltak og tjenester i et tegnspråklig kommunikasjonsmiljø. Han har fått seg 100% jobb fra høsten og gleder seg til det.

«Det har vært krevende, kjempegøy og spennende, kursleverandør har levert til forventningene og vel så det!», avslutter han.

Ønsker du å lære mer om våre kurs innen helse eller andre yrker, kontakt oss gjerne gjennom vårt kontaktskjema eller direkte til en av våre ansatte!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *