Investerte i fagkompetanse som helsefagarbeider

Skagen kompetanse har sammen med K2 Utdanning, levert kurs for utdanning av helsefagarbeidere på oppdrag fra NAV Vestfold. Vår faglærer Tina Ramøy Åkvik har vært ansvarlig for gjennomføringen og undervisningen av helsefag denne året. Kursets innhold har bidratt til at samtlige har tatt teorien for helsefagarbeider, samt at noen har tatt andre vg1 og vg2 fag for å få generell studiekompetanse i tillegg.

Anne Merete Lunde var opprinnelig førskolelærer og jobbet mange år som pedagogisk leder i både private og offentlige barnehager. Hun ønsket seg forandring og de siste årene har hun jobbet som ufaglært i hjemmesykepleien. Her opplevde hun å være evig tilkallingsvikar, uten mulighet for mer permanent ansettelse og forutsigbarhet. «Jeg ble lei og skjønte at for å få noe fast, trengte jeg fagkompetanse. Jeg ble også oppfordret fra min leder til å komme meg på skolebenken», forteller Anne Merete. Hun kontaktet NAV og fikk hjelp derfra til omskolering.

Anne Merete forteller at hun gruet seg litt til å begynne på skolen igjen, det var lenge siden sist hun studerte, men det gikk egentlig ganske greit. Det første halve året syntes hun det var mye tilpasning, men så gikk det mye greiere etter jul!

Anne Merete Lunde

«Vi hadde også en fantastisk fin faglærer, så det har gått fint å komme inn i det. Hun har vært kjempeflink! Hun har oppsummert det viktigste på en god måte og ga oss tidlig god kunnskap på studieteknikk slik at vi fikk knagget teorien opp mot praksis. Mange gode eksempler som var forankret i arbeidet vårt, gjorde det mye lettere å forstå hva hun snakket om. Flink å lære bort!» forteller Anne Merete og roser faglærer Tina Ramøy Åkvik fra Skagen kompetanse opp i skyene.

Anne Merete er kjempefornøyd med året på skolebenken. Hun opplevde å være i en klasse med andre motiverte deltakere og synes det var stas å oppnå så gode karakterer. I tillegg til kurset helsefagarbeider, fikk hun gjennomført kurset Pleiemedarbeider fra Skagen kompetanse, tidligere kalt Helsekortet, som et ekstra hjelpemiddel, samt 3102 – pleieplan. «Dette var en egen eksamen som vi fikk tilbud om å ta i tillegg, det er jeg veldig glad for. Jeg fikk i grunn veldig mye ut av dette året», oppsummerer Anne Merete.

Men tiden på skolebenken slutter ikke der for Anne Merete. Nå blir det mer utdanning. Hun skal til høsten ta fagskole for å studere psykisk helse og rusarbeid. Jobben i Færder kommune med psykisk utviklingshemmede har hun parallelt, den lar seg fint kombinere med studier. Et fagbrev med videreutdanning i tillegg – det vil være en god investering for fremtiden og fast arbeid!

Vil du høre mer om våre kurs og muligheter innen helsefag, kontakt oss gjerne!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *