Givende og lærerikt på utdanning for helsefag

Skagen kompetanse har sammen med K2 Utdanning, levert kurs for utdanning av helsefagarbeidere på oppdrag fra NAV Vestfold. Vår faglærer Tina Ramøy Åkvik har vært ansvarlig for gjennomføringen og undervisningen av helsefag denne året. Kursets innhold har bidratt til at samtlige har tatt teorien for helsefagarbeider, samt at noen har tatt andre vg1 og vg2 fag for å få generell studiekompetanse i tillegg.

Valborg Skog er opprinnelig grafisk designer. Med covid fulgte permitteringer. De var 4 stk som etter hvert måtte gå og da begynte hun å lete etter andre ting å gjøre. «Jeg startet som frivilling i Sandefjord, der jeg blant annet lagde og delte ut mat til narkomane to dager i uka. Av en bekjent ble jeg tipset om å søke jobb som ringevikar på en boenhet for folk med demens. Jeg søkte og fikk en liten stilling der. Dette var et arbeid jeg trivdes veldig godt med. Gjennom denne erfaringen fant jeg ut at jeg ville blir helsefagarbeider. Jeg tok kontakt med NAV og de presenterte opplegget med utdanning gjennom Skagen kompetanse/K2 og det passet meg bra», forteller Valborg.

Valborg portrett

Etter usikkerheten i tiden med pandemien, ble det viktig for Valborg å ha en trygg jobb. Hun forteller at det alltid er bruk for en helsefagarbeider; over hele landet og alle mulige plasser – utdanningen gir veldig mange muligheter! Valborg forteller videre at å jobbe innen helse er et veldig stort sprang fra å være grafisk designer, men hun finner det veldig givende å jobbe med mennesker. «Jeg hadde en interessant og fin jobb fra før, men trives også veldig godt der jeg er nå».

Valborg har gjennom kurset tatt faget helsefagarbeider, samt engelsk, matte og naturfag. Nå er fokuset å jobbe mest mulig for å kunne gå opp til fagbrev når hun har nok timer til det. Å gå tilbake til skolebenken har vært veldig givende og interessant. «Jeg var redd for at jeg ikke skulle klare å lære noe, men det viste seg at man kan lære hele livet! Givende å lære, fin klasse og flotte lærere – kjempemorsomt år! Faglærerne har vært helt fantastisk, jeg har gledet meg til hver dag! Flott tilbud fra NAV».

For Valborg har det vært et nyttig år på skolebenken. «Jeg føler at jeg sitter igjen med faglig tyngde når det gjelder å jobbe innen helsevesenet. En kan jo ta fagbrev uten teorien, men det har gitt mye kunnskap som en har kunnet brukt helt konkret i jobben. Har blitt kjent med mye flotte mennesker også! God faglitteratur underveis, god kjennskap til lovverket om pasienters rettigheter, taushetsplikt osv», forteller Valborg.

Valborg har jobbet litt gjennom hele skoleåret og skal jobbe masse i sommerferien. Hun er i dialog med leder på arbeidsplassen der hun jobber, for å sørge for å få ta fagbrevet der når alle krav er oppfylt. Vi ønsker henne lykke til!

Ønsker du å høre mer om våre kurs som helsefagarbeider, kontakt gjerne en av våre ansatte!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *