Med Helsekortet som springbrett

For søstrene Rebecca og Henriette Weber var kurset Helsekortet, nå Pleiemedarbeider, gjennom Skagen kompetanse en fin introduksjon til yrket helsefagarbeider. De har begge gått videre mot fagbrev med kurs for helsefagarbeidere hos Skagen kompetanse.

«Jeg begynte med sommerjobb som renholder på sykehjemmet. Det skapte en nysgjerrighet i meg og jeg begynte å fundere på hvordan jeg ville trives med å jobbe med eldre på den måten, noe som senere viste seg å bli mitt kall», forteller Rebecca.

«Senere fikk jeg jobbe som assistent i pleien på det samme sykehjemmet og gjorde dette både i ferier og helger samtidig som jeg tok studier i Oslo for å bli markedskonsulent. Jeg jobbet også på sykehjem i Oslo under studiet, noe som jeg trivdes svært godt med. Den erfaringen var med på å motivere meg til å gå videre til helsefag etter avsluttede studier som markedskonsulent. Det var da jeg kontaktet faglærer Tina Ramøy Åkvik i Skagen kompetanse og var så heldig å få begynne der», forteller hun videre.

For Henriette var det storesøsteren Rebeccas jobbvalg som påvirket henne til å prøve seg innen helsevesenet. «Rebecca trivdes godt i jobben på sykehjem og tipset meg om muligheter for jobb, så jeg sendte inn en søknad og endte med å jobbe i ressursavdelingen».

Henriette ønsket å starte med helsefagutdannelsen fordi hun elsker å jobbe med mennesker, og brenner veldig for helsetjenesten. «Jeg har alltid vært veldig opptatt av hvordan andre har det og liker å hjelpe de som trenger det. Etter bare noen få dager i jobben som assistent på et sykehjem på Nøtterøy, fant jeg ut at dette er en vei jeg har lyst å gå videre med», forteller Henriette.

Etter hvert ønsket hun å prøve litt andre ting og søkte på en jobb i hjemmetjenesten. Nå jobber hun i hjemmetjenesten i Færder kommune. «Jeg jobber i hjemmetjenesten fordi jeg bryr meg veldig om hvordan mine brukere har det. Det er en veldig variabel jobb der ingen dager er like, og det liker jeg. Jeg brenner generelt veldig for eldreomsorgen og syntes det er en givende jobb som gir meg masse glede. I hjemmetjenesten er man i kontakt med alle slags mennesker i alle aldre. Jeg blir kjent med fantastiske mennesker, alt fra kollegaer, brukere og pårørende. Jeg har derfor valgt å ta fagbrev som helsefagarbeider», forteller Henriette videre.

Rebecca har nå fullført fagbrevet og har tatt en litt annen yrkesmessig retning etter å ha vært innen pleie en stund. «I dag jobber jeg i en 100% stilling i bolig for utviklingshemmede, noe som er helt nytt for meg. Jeg ønsket nye utfordringer og tenkte det ville være fint å prøve meg i et litt annet felt for å se om dette også er noe jeg vil trives med da jeg kun har erfaring fra eldreomsorgen», forteller Rebecca. «Jeg har alltid tenkt at eldreomsorgen og demensomsorgen er der jeg ser for meg å trives best, men så er det også spennende å prøve seg i miljøarbeidertjenesten som det heter i det feltet jeg jobber nå». 

med helsekortet som springbrett

Både Rebecca og Henriette startet med kurset Helsekortet, nå Pleiemedarbeider, og gikk videre til å ta utdanning som helsefagarbeider. Rebecca, til venstre, forteller at Helsekortet ble en fin introduksjon til yrket og ga henne mye nyttig læring til veien videre. «Det som var bra med helsekortkurset var at jeg lærte masse om helsetjenesten og ble enda mer forberedt til eksamenene jeg skulle ta, og ikke minst da jeg var ute og jobbet i praksis. Helsekortkurset er et kjempesmart kurs å få med seg om man ønsker å få mer kunnskap innen helse. Jeg har vist til helsekortet når jeg har søkt jobb og det har vært attraktivt. Det ga meg en fin innføring i hva jeg hadde tenkt å gå videre med», reklamerer Henriette.

Rebecca forteller at hun trivdes godt på helsefagkurset hos Skagen kompetanse. «Lærerne var gode og inspirerende og det var gode muligheter for å reflektere og dele erfaringer i klassen, noe som jeg personlig lærer svært mye av. Tina brukte egne erfaringer fra yrket i undervisningen, noe som gjorde det spennende og svært lærerikt. Vi hadde et godt samhold i klassen, noe som skapte rom for gode diskusjoner. Jeg gledet meg til mandagene som var den dagen vi hadde undervisning. Anbefaler på det sterkeste å velge kurs fra Skagen kompetanse», forteller en fornøyd helsefagarbeider.

Også Henriette har gått et år på skole hos Skagen kompetanse for å ta fagbrev. Der fikk hun den nødvendige undervisningen som forberedte henne på teorieksamenen som man må ta for å bli helsefagarbeider.

«Jeg meldes opp til fagprøven etter sommerferien 2022. Veien videre etter fagbrev er jeg litt usikker på, jeg trives veldig der jeg jobber nå, men holder alle muligheter åpne. Ønsker hovedsakelig å jobbe i helsetjenesten», forteller hun.

«Min opplevelse av helsefagkurset fra Skagen kompetanse, er at jeg sitter på mye mer kunnskap innen helse, jeg har blitt tryggere på meg selv og gjør en bedre jobb. Min lærer Tina Ramøy Åkvik var veldig flink til å lære bort og timen på skolen var alltid svært innholdsrik og morsomme. Vi var en fin klasse med elever i alle aldre, noe jeg syntes var veldig bra for da lærte vi alle av hverandre, og vi alle satt på ulik kunnskap og erfaringer. Jeg kan absolutt anbefale Skagen kompetanse om man ønsker å gå veien som helsefagarbeider, du lærer mye og forbereder deg på fagprøven. Det er et fint kurs å ha med seg videre», avslutter Henriette.

Ønsker du å høre mer om våre kurs, ta gjerne kontakt med oss eller sjekk ut våre produkter på hjemmesiden vår.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *